Elena van Doorn
Elena van Doorn Nieuws 8 jun 2015 / 08:40 uur

Student overlijdt onderweg naar diploma-uitreiking

Een Amerikaanse student overleed zaterdag in een verkeersongeluk, twee uur voor zijn eigen diploma-uitreiking. Zijn familie, die al aanwezig was bij de ceremonie, had pas door dat er iets mis was toen zijn naam werd genoemd en Omar Rodas niet op het podium verscheen.

De student droeg zijn toga al, toen hij naar zijn middelbare school reed om zijn diploma in ontvangst te nemen, waar hij zo hard voor gewerkt had. Volgens vrienden van de jongen had hij moeite om bij te blijven en bleef hij daarom elke dag na school een paar uur langer om toch die extra punten binnen te slepen. “Hij was zo blij dat zijn harde werken beloond werd”, aldus Brandon Cortes, een 18-jarige vriend van het slachtoffer tegen de lokale krant.

Niet op het podium

Iedereen was verbaasd toen Omar’s naam genoemd werd en de jongen niet op het podium verscheen. "Ik had die ochtend gehoord dat er een ongeluk was gebeurd, maar ik wist niet dat het om Omar ging.

Lees ook: Agenten schieten suïcidale man dood

Zaterdagavond werd er een wake gehouden voor de overleden student. Ook is er een GoFundMe-pagina opgezet voor de ouders van Rodas om geld in te zamelen voor zijn begrafenis.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Student overlijdt onderweg naar diploma-uitreiking
Sluiten