Tjerk de Vries
Tjerk de Vries Nieuws 8 jun 2015 / 07:54 uur

‘Slakken’ en bellers grote ergernis op de weg

Het gebruik van de telefoon in de auto is niet alleen een bron van ergernis bij politiemensen, het begint nu ook de medeweggebruikers te storen. Voor het eerst staat het smartphonegebruik tijdens het rijden in de top-10 van ergernissen in het verkeer. Vooral vrouwen en ouderen storen zich aan het bellen, sms’en en appen in de auto. Ook de trage rijders krijgen weinig waardering van hun mede-weggebruikers.

Opvallend is dat, ondanks alle campagnes, het gebruik van de smartphone tijdens het autorijden juist fors toeneemt. Uit onderzoek van de Allsecur en verkeerszender Traffic Radio blijkt dat bijna één op de tien (9 procent) automobilisten regelmatig zijn telefoon checkt achter het stuur. Vorig jaar gaf 5 procent van de ondervraagden nog aan de telefoon wel eens met de hand te bedienen tijdens het autorijden.

Bumperkleven

Bumperkleven blijft overigens de grootste ergernis van de automobilist. Naast ‘delict’ scoren ‘agressief rijden’ en ‘rijden met alcohol of drugs’ weer hoog in de in de jaarlijkse Top 10 ergernissen in het verkeer.

Nieuwe ergernissen in de Top 10 zijn dit jaar naast het smartphonegebruik ‘te langzaam rijden’ en ‘afval of een sigaret uit het raam gooien’. Het zijn met name vrouwen en ouderen (55-69 jaar) die zich hier aan ergeren.Opvallend genoeg vallen ‘files’, ‘te hard rijden binnen de bebouwde kom’ en ‘rechts inhalen’ dit jaar buiten de Top 10 ergernissen.

Top 10 ergernissen in het verkeer 2015:

  • 1. Bumperkleven
  • 2. Agressief rijden
  • 3. Rijden met alcohol / drugs op
  • 4. Geen richting aangeven
  • 5. Onnodig links rijden
  • 6. Te langzaam rijden
  • 7. Op het laatste moment invoegen / ritsen
  • 8. Smartphone gebruik tijdens het rijden
  • 9. Zondagsrijders
  • 10. Afval of sigaret uit het raam gooien

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Slakken’ en bellers grote ergernis op de weg
Sluiten