Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 8 jun 2015

Schoolbord met 100 jaar oude teksten gevonden

In Oklahoma is een wel heel bijzondere ontdekking gedaan op een school. Schoolborden worden doorgaans gebruikt om dingen op te schrijven die vervolgens weer worden verwijderd, maar dat was niet het geval met een schoolbord in Emerson High School. Toen werklieden de oude schoolborden wilden verwijderen, ontdekten ze een tekst die dateert uit 1917.

Oude teksten

De werkers waren met stomheid geslagen toen ze zagen dat de gekrijte teksten uit het begin van de vorige eeuw kwamen. De tekeningen lijken te dateren van Thanksgiving 1917, zo meldt Washington Post. “Ik geef mijn hoofd, mijn hart, en mijn leven voor mijn God en een natie, ondeelbaar, met rechtvaardigheid voor allen”, zo staat er geschreven.

Medewerkers van de school lieten in een reactie weten ontroerd te zijn dat ze het werk van hun voorgangers van bijna 100 jaar geleden hebben mogen aanschouwen. “Eerst kreeg ik kippenvel en daarna tranen in mijn ogen”, vertelt schoolhoofd Sherry Kishore tegenover Fox 25. “En toen zat ik daar en staarde ik voor me uit, omdat het echt was alsof we in een tijdmachine zaten. Als je deze ruimte binnenloopt, is het alsof ze net naar huis zijn gegaan en morgen weer terugkomen voor een nieuwe dag.”

Behouden

De school is van plan een manier te vinden om de schoolborden te kunnen behouden.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Schoolbord met 100 jaar oude teksten gevonden
Sluiten