Esther Zandberg
Esther Zandberg Nieuws 28 jun 2015 / 13:30 uur

‘Project X’ in Sprang-Capelle loopt uit de hand

In het Brabantse Sprang-Capelle is een feestje flink uit de hand gelopen. Vijftig jongeren probeerden daar zonder uitnodiging binnen te komen. Toen het niet lukte het feest binnen te dringen, ontaarde het in een vechtpartij.

Rookbommen

Omroep Brabant meldt dat degene die het feestje gaf, het evenement op Facebook had gedeeld. Hierdoor had de groep van vijftig jongeren het idee gekregen om het feest ongenodigd binnen te treden. Toen de jongeren niet naar binnen werden gelaten ontstond er een vechtpartij. Er werden onder andere rookbommen, bierflesjes en vuurwerk gebruikt om het feest binnen te dringen.

Vernielingen

De jongeren bleven proberen om binnen te komen, maar werden agressief toen dit niet mocht baten. Een gast op het partijtje vertelde de jongens het feest te verlaten, maar werd vervolgens geslagen. Verder werd er een auto en een partytent vernield. De politie moest uiteindelijk komen om in te grijpen. Zij hebben de vijftig jongeren van het feest weten weg te lokken. Volgens Omroep Brabant kwamen de ongedodigde gasten uit verschillende steden in de buurt, zoals Waalwijk en Tilburg.

Lees ook: Video: Guidetti scoort en feest met publiek

Project X

Dat het niet heel handig is je feestje openbaar op social media te zetten, bewijst het uit de hand gelopen Project X in Haren. In 2012 deelde een 15-jarige meisje een verjaardagsuitnodiging op Facebook. Duizenden mensen kwamen toen naar het Gorningse dorp toe.

Reageer op artikel:
‘Project X’ in Sprang-Capelle loopt uit de hand
Sluiten