Elena van Doorn
Elena van Doorn Nieuws 22 jun 2015 / 11:27 uur

‘Politie faalde in moordzaak Els Borst’

Het optreden van hulpinstanties en het OM, maar vooral van de politie, in de moordzaak van D66-politica Els Borst is bezwaarlijk. Dat blijkt uit evaluatie van het optreden van de autoriteiten, zo melden kranten van de Regionale Dagbladen Combinatie op basis van ingewijden. Het rapport wordt donderdag gepresenteerd.

Bart van U., de 39-jarige verdachte, meldde zich twee weken voor de moord in paniek bij het hoofdbureau van de politie in Rotterdam. Volgens het rapport zou Van U. dringend om hulp hebben gevraagd en vroeg hij meerdere keren bij het bureau en bij gevangenissen om te worden vastgezet. Ondanks een openstaande celstraf gebeurde dat niet.

Lees ook: Bart van U. bekent: Ik stak mijn zus 40 keer

De conclusies zouden zo hard zijn dat wordt gevreesd voor de positie van korpschef Gerard Bouman, die al onder vuur ligt vanwege een haperende reorganisatie en een conflict met zijn personeel.

Reageer op artikel:
‘Politie faalde in moordzaak Els Borst’
Sluiten