Puck Roest
Puck Roest Nieuws 7 jun 2015 / 12:00 uur

Obama begint G7-top met een biertje

De agenda is goed gevuld tijdens de G7-top in Beieren. Het topoverleg begon met een onderonsje tussen de Duitse bondskanselier Merkel en de Amerikaanse president Obama. Hij werd op het vliegveld van München ontvangen door mensen in traditionele kleding en begon zijn bezoek met een biertje. Het enige dat hij was vergeten, was een lederhosen, aldus de president.

"De komende twee dagen praten we in slot Elmau over onze gezamenlijke toekomst, de wereldwijde economie die zorgt voor banen en kansen en over hoe we een sterke Europese Unie kunnen garanderen”, zei Obama. Hij wil het ook hebben over extremisme en de Russische dreiging in Oekraïne. De Griekse kwestie is geen officieel agendapunt maar zal zeker ter sprake komen.

Lees ook: Poetin: Westen wil Rusland kapotmaken

Rusland niet uitgenodigd

Voorheen was Rusland ook uitgenodigd voor de gesprekken, maar dat land is voorlopig niet meer welkom. Zodra Poetin zich aan de internationale verdragen houdt, mag hij weer mee doen. De top begon traditiegetrouw met demonstraties. Zondagochtend hebben meer dan honderd betogers geprobeerd de toegangswegen te blokkeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Obama begint G7-top met een biertje
Sluiten