Ruben Eg
Ruben Eg Nieuws 23 jun 2015 / 15:01 uur

NS blijft blunderen in directieschandaal

Aan de ellende bij NS omtrent het vertrek van topman Timo Huges lijkt maar geen einde te komen. Het spoorbedrijf probeert een ‘prematuur’ uitgekeerde variabele beloning over de prestaties van vorig jaar terug te krijgen van de oud-directeur.

Nu blijkt dat het vermeende vrijwillige ontslag van Huges helemaal nooit op schrift is gezet door de raad van commissarissen. Hierdoor zou de gevallen spoorbaas nog aanspraak kunnen maken op vertrekgeld.

Ontslag?

Huges meent dat hij begin deze maand slechts zijn bestuurstaken bij NS heeft neergelegd, zo heeft minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën de Tweede Kamer laten weten. De bewindsman bevestigde Huges twee weken na zijn vertrek per brief diens ontslag.

Als Huges naar de rechter stapt, kan de voormalige spoorbaas naast zijn omstreden bonus ook nog eens vertrekgeld claimen. „De rechter zal uiteindelijk een oordeel geven met betrekking tot de rechtsgeldigheid van het ontslag dat de heer Huges op 5 juni mondeling bij de raad van commissarissen heeft ingediend”, schrijft Dijsselbloem over een mogelijke rechtsgang.

Fraude

Huges vertrok bij NS nadat de raad van commissarissen het vertrouwen in hem had opgezegd. De directeur had gelogen over zijn kennis van fraude bij Qbuzz. Het zusterbedrijf had gesjoemeld om de vergunning voor het openbaar vervoer in Limburg binnen te slepen. Deze ging vervolgens naar Arriva.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
NS blijft blunderen in directieschandaal
Sluiten