Sophie Moerman
Sophie Moerman Nieuws 26 jun 2015 / 17:15 uur

Noorse milieugroep bouwt snelwegen voor bijen

Het is al langer bekend dat het niet zo goed gaat met de bij. De populatie van het beestje wordt steeds kleiner, wat desastreuze gevolgen kan hebben voor ons mensen. Immers, zonder bijen geen kruisbestuiving en dus veel minder voedsel. De Noren hebben daarom besloten een speciale ‘snelweg’ voor de zoemende beesten te maken.

Stroken groen

Omdat de populatie honingbijen in de Noorse hoofdstad Oslo steeds meer slinkt, worden er nu bijensnelwegen aangelegd. De snelwegen bestaan uit stroken groen tussen gebouwen en wegen, waar bijen kunnen rusten en eten, zonder dat ze worden aangereden of doodgeslagen.

Lees ook: Amsterdam Zuid is toevluchtsoord voor wilde bijen

Vergeten

“We passen onze omgeving steeds meer aan om aan onze wensen te voldoen, maar we vergeten daarbij dat er ook andere soorten leven”, aldus een woordvoerder van milieugroep Bybi tegen Metro UK. Bybi heeft de snelweg bedacht en benadert nu bedrijven voor financiële hulp. Sommige kantoren hebben hun dak al ter beschikking gesteld voor het plaatsen van gigantische bijenkorven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Noorse milieugroep bouwt snelwegen voor bijen
Sluiten