Ruben Eg
Ruben Eg Nieuws 10 jun 2015 / 13:26 uur

Niet nadenken brengt Nederlandse toeristen in gevaar

In Maleisië is een 23-jarige Nederlander opgepakt omdat hij met twee Canadezen naaktfoto’s op de berg Mount Kinabalu had gemaakt. Hij kan drie maanden cel plus een boete krijgen. De toeristen negeerden een waarschuwing van hun gids voor de woede van de lokale bevolking, die gelooft dat de berg heilig is en de ziel van haar voorvaders bezit. Steeds vaker halen Nederlanders in het buitenland onbezonnen acties uit. Een paar voorbeelden:

1 8 juni 2015:
Een Nederlandse vrouw bungelt op vakantie in de Australische stad Darwin een halfuur boven de bek van een hongerige zoutwaterkrokodil. Ze wilde in een zogenoemde ‘Dodemanskooi’ even onder water kijken bij de reptielen. Maar door een storing bleef de kooi hangen.

2 11 mei 2015:
Cambodja zet een Nederlandse vrouw het land uit. Ze had met een Italiaan en een Argentijn foto’s van hun billen gemaakt bij het tempelcomplex van Angkor Wat. Het trio wordt opgepakt voor het beledigen van de Cambodjaanse cultuur.

3 4 mei 2015:
De politie van Gent pakt een 23-jarige Nederlander op voor een valse bommelding op het station Gent-Sint-Pieters. In een telefoontje verwijst hij naar de aanslag op de redactie van het weekblad Charlie Hebdo in Parijs. Het was maar een grapje, zegt de man bij zijn arrestatie.

4 6 april 2015:
De Nederlander Sjaak Rijke wordt bevrijd door Franse militairen in het noorden Mali. De treinmachinist was in 2011 ontvoerd door een militie van al-Qaida tijdens een vakantie in Timboektoe. Hij had een negatief reisadvies vanwege de opmars van moslimextremisten in het land naast zich neergelegd.

5 17 januari 2015:
Een 51-jarige Nederlandse wintersporter komt om door een lawine in Oostenrijk. De man was gegrepen door een sneeuwmassa toen hij in Tirol met drie anderen buiten de piste was gaan skiën.

6 11 november 2014:
Een 31-jarige Amsterdammer loopt tijdens een wandeling in het Knysna National Park in Zuid-Afrika een breuk in zijn onderrug op. Tijdens een wandeling springt hij in een lager gelegen poel. De toerist belandt echter tussen de rotsen.

7 9 april 2008:
Een student van Rotterdamse EuroCollege wordt van school gestuurd omdat hij tijdens een studiereis in India de Taj Mahal had geswaffeld. Zijn medestudenten filmden hoe de jongen met zijn geslachtsdeel langs het wereldberoemde mausoleum zwabberde.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Niet nadenken brengt Nederlandse toeristen in gevaar
Sluiten