Ruben Eg
Ruben Eg Nieuws 22 jun 2015 / 14:07 uur

Nederlandse vrouw in Afghanistan gekidnapt

Hulpverlener Anja de Beer is ontvoerd in Afghanistan. Zij is het hoofd van de Afghaanse afdeling van de Zwitserse hulpverleningsorganisatie Helvetass. De Nederlandse werd maandagochtend in de hoofdstad Kaboel door onbekende gewapende mannen meegenomen. Haar werkgever wil geen nadere informatie kwijt over wat er precies is gebeurd en door wie De Beer is meegenomen.

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken wil niet reageren op de zaak. Dit gebeurt standaard in ontvoeringszaken, waarbij losgeld wordt geeist. De Afghaanse tv-zender TOLO berichtte maandagochtend op basis van informatie van het Afghaanse ministerie van Binnenlandse Zaken dat er een Nederlandse vrouw was ontvoerd in Kaboel. Omdat geen enkele Nederlandse hulporganisatie bevestigde een medewerker kwijt te zijn, was lang onduidelijk om wie het precies ging.

Aanslag

Diezelfde ochtend vond er een aanslag plaats bij het parlementsgebouw in Kaboel. Bij de aanval van Talibanstrijders kwamen vijf burgers om het leven, waaronder een kind. Ook raakten 31 mensen gewond. Alle zeven aanvallers werden na een explosie van een autobom gedood tijdens een vuurgevecht met speciale eenheden die het parlement bewaakten.

De parlementsleden, die een nieuwe minister van Defensie zouden kiezen, werden snel geëvacueerd. Twee van hen zouden met lichte verwonindingen in het ziekenhuis zijn opgenomen.

Onduidelijk is of de ontvoering van de Nederlandse en de aanslag op het parlementsgebouw verband hebben met elkaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Nederlandse vrouw in Afghanistan gekidnapt
Sluiten