Anne-Fleur Pel
Anne-Fleur Pel Nieuws 3 jun 2015 / 18:18 uur

Nederlander wil geen patat maar salade in pretpark

Nederlanders vinden het eten in een pretpark of dierentuin veel te ongezond. De pretparkganger loopt niet langer warm voor een patatje mayonaise en een kroket, maar heeft liever een broodje gezond en fruit.

Lees ook:Kinderen eten te gezond

Dat blijkt uit het Duurzaamheidkompas. Driekwart van de attractiebezoekers neemt meestal geen eten mee van thuis voor de lunch of het diner. Toch wil bijna de helft tijdens een dagje uit wel graag gezond eten. Dit lukt echter maar weinig. Van oudsher hoort zondigen bij een dagje uit en het aanbod is daar dan ook naar.

Salade

Bijna de helft van de Nederlanders vindt dat er weinig gezonde keuzes aanwezig zijn, terwijl hetzelfde aantal wel zegt die behoefte te hebben. Ze verlangen het meest naar een broodje met gezond beleg, een salade of fruit.

Wel lekker

Het huidige aanbod aan etenswaren bij attracties wordt door zes op de tien bezoekers lekker gevonden, maar bijna de helft vindt het niet erg uitgebreid.

Het Duurzaamheidkompas is een periodiek onderzoek naar actuele duurzaamheidthema’s door Schuttelaar & Partners (S&P) en SAMR (SmartAgent MarketResponse).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Nederlander wil geen patat maar salade in pretpark
Sluiten