Elena van Doorn
Elena van Doorn Nieuws 12 jun 2015 / 10:45 uur

‘Naaktklimmer wist niet dat berg heilig was’

De Nederlandse naaktklimmer Dylan Snel krijgt vrijdag te horen of hij de cel in moet voor het naaktposeren op berg Kinabalu in Maleisië. Zijn zus laat vrijdag aan Telegraaf weten dat haar broer niet op de hoogte was van de heilige status van de berg. Waarom hij het nodig vond om zijn kleren uit te trekken, weet zij ook niet precies.

Tegen de krant vertelt zus Dionne: “Hij wilde op de top van de Kinabalu-berg gewoon een onvergetelijke foto schieten met zijn vrienden. (…) Ik weet wel dat ze zich euforisch voelden en heel erg onder de indruk van de natuur waren”.

Celstraf

De rechtbank in Maleisië bepaalt vandaag of Dylan de cel in moet. De naaktposeerder riskeert een gevangenisstraf van drie maanden en een boete die kan oplopen tot enkele duizenden euro’s. De 23-jarige Nederlander maakte samen met drie andere toeristen naaktfoto’s op de heilige berg. Verwacht wordt dat hij wordt aangeklaagd, zo meldt Maleisische krant The Star. De andere mannen zijn van Britse en Canadese afkomst.

Lees ook: RTL-journalist per ongeluk naakt op Twitter

Een paar dagen na het incident vond een dodelijke aardbeving plaats op de berg. Plaatselijke bestuurders schreven dit opvallend genoeg toe aan de blote toeristen.

Police Report"Assalamualaikum Ydh Datuk, T/RO, T/SP, Tuan2 PT.Maklum satu kes menarik perhatian telah dibuka dibawah…

Gepostet von Kinabalu Park am Dienstag, 2. Juni 2015

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Naaktklimmer wist niet dat berg heilig was’
Sluiten