Eefje van Son
Eefje van Son Nieuws 1 jun 2015
Leestijd: 1 minuut

Moslima krijgt geen ongeopend blikje tijdens vlucht

Tahera Ahmad, een Amerikaanse moslima, zat op een vlucht van United Airlines toen ze om een ongeopend blikje Coca-Cola light vroeg. Dat werd haar geweigerd, omdat volgens de stewardess zo’n blikje als wapen kan worden gebruikt.

De vrouw had dus pech en moest het doen met wat ze had. Niks aan de hand. Maar niet veel later kreeg een andere passagier zonder aarzelen een ongeopend blikje bier.

Geloof

Ahmad was onderweg van Chicago naar Washington voor een conferentie die de dialoog tussen Israëlische en Palestijnse tieners wil bevorderen. Op haar Facebook vertelt ze wat er is gebeurd. In de post is ook te lezen dat ze naderhand door een medepassagier werd uitgescholden, omdat ze een hoofddoek droeg.

I am sitting on a United airlines flight in the air 30,000ft above and I am in tears of humiliation from discrimination….

Gepostet von Tahera Ahmad am Freitag, 29. Mai 2015

Lees ook: Moslima plaatst briljante quote onder schoolfoto 

Excuses

Inmiddels heeft de luchtvaartmaatschappij met Ahmad gesproken en excuses aangeboden. Een woordvoerder liet weten dat de stewardess meerdere malen heeft geprobeerd om Ahmad tevreden te stellen en dat het incident gewoon een misverstand is. De moslima is het hier niet mee eens en zegt dat ze zich tijdens het gesprek niet serieus genomen voelde.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Moslima krijgt geen ongeopend blikje tijdens vlucht
Sluiten