Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 2 jun 2015 / 07:20 uur

Man gooit hond in vuilniswagen, krijgt ontslag

Een Braziliaanse vuilnisman is de laan uitgestuurd nadat hij een gewonde zwerfhond over de weg sleurde en het angstige dier in de vuilniswagen gooide. De viervoeter werd zodoende levend verpletterd.

Vuilnisman

De 35-jarige Jadson James Franca zou de zwerfhond hebben geslagen, zo beweren verontwaardigde en geschokte omstanders, die alles zagen gebeuren. Het incident vond plaats in het noorden van Brazilië, in Presidente Figueiredo. De arme hond, die twee gebroken poten had, jankte luid toen de vuilnisman het dier vastbond en over straat sleepte.

Een van de ooggetuigen maakte foto’s van het incident, dat online tot grote verontwaardiging leidde. Volgens berichten zou het dier nog in leven zijn geweest toen de wagen arriveerde op de vuilnisbelt. Donderdagavond overleed het dier echter alsnog aan de ernstige verwondingen.

De Braziliaanse tv-presentatrice Xuxa deelde de schokkende foto’s met haar 4,4 miljoen volgers op Facebook. Daarna ging het hard en sprak bijna de hele natie schande van het incident. Het deed de burgemeester van Presidente Figueiredo, Neilson da Cruz, zondag besluiten om de vuilnisman te ontslaan. Het bedrijf waar de man voor werkte heeft een boete opgelegd gekregen waarvan de hoogte niet bekend is.

Absurd

Da Cruz was verbolgen over de acties van de dader, maar had ook kritiek op de manier van handelen van de mensen die de gruweldaad wel vastlegden op camera, maar niet ingrepen. “Deze mensen zijn drukker met het maken van beelden dan het redden van dieren. Dat is absurd”, foeterde de burgervader.

Franca is aangeklaagd voor ernstige dierenmishandeling. De inmiddels ex-vuilnisman zou hebben verklaard dat hij de viervoeter in de wagen gooide omdat het ‘zwaar te lijden’ had en het dier ‘het nodig had verlost te worden’.

Esse cachorrinho, que atravessava a rua, sem mexer com ninguém, teve as patas quebradas, ainda agonizando a dor foi…

Gepostet von Xuxa am Freitag, 29. Mai 2015

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man gooit hond in vuilniswagen, krijgt ontslag
Sluiten