Eefje van Son
Eefje van Son Nieuws 1 jun 2015
Leestijd: 1 minuut

Man blaast huwelijk af door ‘vervloekte’ kamelen

Een toekomstige bruidegom uit Saoedi-Arabië weigerde in het huwelijksbootje te stappen, nadat de kamelen die als bruidsschat in een reeks ongelukken terechtkwamen. De man wist zeker dat dit een slecht voorteken voor zijn huwelijk zou zijn, waardoor hij niet meer met zijn bruid wilde trouwen. Dat meldt de krant Sada.

Lees ook: Tilburgse ‘hardcorebruiloft’ gaat viraal

Zes kamelen, drie vrouwtjes en drie mannetjes, was de bruidsschat die de aanstaande bruidegom met zijn aanstaande schoonvader had afgesproken. Een deal waar beide mannen erg tevreden mee waren, dus kocht de Saoedi de kamelen en vervoerde ze richting de vader van zijn bruid. De enorme vrachtwaren raakte niet veel later betrokken bij een ongeluk, waarbij de zes dieren overleden.

Drie keer is scheepsrecht

De toekomstige bruidegom hield echter de moed erin. Zes nieuwe kamelen waren het gevolg, maar ook deze keer liep het transport mis. Een aantal kamelen raakte ernstig gewond, dus kocht de Saoedi nog een keer zes tweebultige dieren en bracht ze naar zijn toekomstige schoonvader. Drie keer is scheepsrecht: de kamelen kwamen veilig aan bij zijn schoonfamilie.

Lees ook: Gekloonde kameel is jarig en zwanger

Plotseling ziek

Maar toen sloeg het noodlot pas echt toe. Klaar om te gaan trouwen en zijn bruid op te halen, werd de Saoedi op onverklaarbare wijze ziek. De man geloofde niet meer in het huwelijk. De kamelen, de plotselinge ziekte, genoeg redenen om het huwelijk af te blazen. Met de noorderzon vertrok de aanstaande bruidegom en liet zijn bruid achter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Man blaast huwelijk af door ‘vervloekte’ kamelen
Sluiten