Thomas Stevens
Thomas Stevens Nieuws 13 jun 2015 / 06:35 uur

Leger VS bevestigt geblunder met levend miltvuur

Een laboratorium van het Amerikaanse leger heeft inderdaad de levende vorm van antrax (miltvuur) naar 69 andere laboratoria gestuurd. Alle 22 monsters hebben dat aangetoond, blijkt uit onderzoek van de Amerikaanse gezondheidsdienst CDC. ABC News berichtte daar vrijdag (plaatselijke tijd) over.

Poederpost

Daarmee is het geblunder met het gevaarlijke antrax, dat al was toegegeven door het Pentagon, nogmaals bevestigd. De monsters van de antrax-bacterie werden verstuurd vanuit een lab in de Amerikaanse staat Utah. De bacterie moest eigenlijk in niet-actieve vorm worden verstuurd, zodat onderzoek gedaan kan worden naar biologische wapens. In plaats daarvan is een levende bacterie op de post gedaan naar laboratoria. Uiteindelijk blijkt het materiaal te zijn aangekomen in twintig staten in de VS en vijf landen, waaronder Canada, Australië, Zuid-Korea en Groot-Brittannië.

Lees ook: ‘Besmetting miltvuur stilgehouden door NVWA’

Gezondheidsdienst CDC heeft de labs geïnstrueerd om het antrax-materiaal binnen zeven dagen te vernietigen. Niemand heeft symptomen vertoond van een infectie. Wel worden 31 mensen uit voorzorg met antibiotica behandeld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Leger VS bevestigt geblunder met levend miltvuur
Sluiten