Elena van Doorn
Elena van Doorn Nieuws 12 jun 2015
Leestijd: 1 minuut

India doodt 30 neushoornstropers

India heeft in het afgelopen jaar alleen al in het noordoosten van het land 30 neushoornstropers gedood. Die cijfers zijn vrijdag naar buiten gebracht door het ministerie van Milieu. Sinds besloten is de stropers met de ijzeren hand aan te pakken, zijn de cijfers nog nooit zo hoog geweest.

“Het aantal geeft onze vastbeslotenheid weer om wildedierenhandelaren en stropers uit te schakelen”, aldus de minister van Milieu, Prakash Javadekar tegen de Hindustan Times. De meeste doden vielen in het nationale park Kaziranga.

Genezende werking

Neushoornstropen is een groot probleem wereldwijd. De hoorn van neushoorns is erg gewild, vooral in delen van Azië waar geloofd wordt dat de hoorns een geneeskrachtige werking hebben. Doordat de neushoorns extra beveiligd werden, vielen andere dieren vaker ten prooi aan de strooppraktijken. In ieder geval 23 tijgers en 116 luipaarden werden in 2014 gestroopt in India.

Lees ook: Neushoortje vecht voor leven na stropen hoorn

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
India doodt 30 neushoornstropers
Sluiten