Jeroen Welling
Jeroen Welling Nieuws 12 jun 2015 / 12:22 uur

Gymnasiast haalt vijf 10en op examens

Hij mag nog geen bier drinken of sigaret opsteken, maar toch zou elke universiteit van Nederland hem met open armen verwelkomen: de zestienjarige Bart Zonneveld. Hij haalde namelijk liefst vijf tienen op zijn eindexamens voor het gymnasium.

Lees ook: De meest opmerkelijke klachten over de eindexamens

De getalenteerde leerling van Vossiusgymnasium in Amsterdam houdt er een indrukwekkende eindlijst op na. Zijn laagste cijfer is een 7, voor Nederlands. Daarna volgen er drie 8en, voor Duits, maatschappijleer en Engels. Vervolgens twee prachtige negens voor biologie en natuurkunde. En dan dus vijf 10en: Latijn, scheikunde, wiskunde B, wiskunde D en algemene natuurwetenschappen.

Uniek resultaat

Bart zit daarmee in het bovenste echelon van Amsterdamse eindexamenleerlingen. Ingrid Tierie van het Vossiusgymnasium zegt zelfs dat het een uniek resultaat is. "We hebben wel eens iemand gehad die drie tienen had, maar vier kan ik me niet herinneren. En dan is het ook nog eens zo’n verschrikkelijk aardige jongen. Erg hè!"

Lees ook: LAKS: al 143.000 klachten over eindexamens

Bart zelf is ook zeer content met zijn cijfers. “Ik had de stiekeme wens om een examen foutloos te maken. Dat is gelukt. Bij de examens scheikunde en wiskunde B was alles goed”, zo meldt hij aan AT5.

En nu? Bart vertrekt nu naar Nijmegen om daar op zichzelf te gaan wonen. Hij gaat natuur- en sterrenkunde studeren. Is het niet wat vroeg om op je 16de al op jezelf te wonen? " Jawel, mijn ouders zijn erg trots, maar stonden daarover niet te springen. Maar ze accepteren het."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Gymnasiast haalt vijf 10en op examens
Sluiten