Sophie Moerman
Sophie Moerman Nieuws 19 jun 2015 / 18:15 uur

Goed nieuws: Kim Jong-Un heeft medicijn tegen aids

Toen eerder naar buiten kwam dat de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-Un al op zijn derde auto kon rijden, hadden we al kunnen vermoeden dat we hier te maken hebben met een wonderkind. En jawel hoor: de beste man heeft namelijk ook het medicijn tegen onder anderen aids.

Verklaring

Uit een verklaring van de Noord-Koreaanse regering blijkt dat Jong-Un een medicijn heeft ontwikkeld dat ziektes als aids, ebola, mers en sars voorkomt en geneest. Daarnaast is het medicijn volgens de despoot ook verantwoordelijk voor het genezen van de vogelgriep die in 2006 en 2013 in het land uitbrak, meldt Metro UK.

Lees ook: Kim Jong-un liet al 15 critici executeren

Mers

Het nieuws over de ontdekking komt niet helemaal uit de lucht vallen. Buurland Zuid-Korea heeft op dit moment te kampen met een grootschalige mers-epidemie, die al aan meer dan 6000 mensen het leven heeft gekost. Vooralsnog is er in de rest van de wereld nog nooit een medicijn tegen het virus gevonden, en het valt te betwijfelen of Jong-Un de kostbare informatie wil delen met zijn buren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Goed nieuws: Kim Jong-Un heeft medicijn tegen aids
Sluiten