Eefje van Son
Eefje van Son Nieuws 2 jun 2015 / 21:02 uur

Goed nieuws! Dronken egeltje heeft roes uitgeslapen

Het dronken egeltje dat zondag van de straat werd geplukt in Arnhem, nadat het zich tegoed deed aan flink wat advocaat uit een kapotte fles, is weer helemaal nuchter. Het beestje heeft, zoals het er nu uit ziet, niets overgehouden aan het nuttigen van de grote hoeveelheid alcohol. Dat vertelt woordvoerder Toon Lesterade van Stichting Opvang Noach aan NU.nl.

Het egeltje kon vanavond voor het eerst weer wat eten, wat helemaal niet gek schijnt te zijn volgens Lesterade: “Vergelijk het met jezelf, als jij een sloot bier drinkt, heb je de volgende dag ook niet zo’n trek.”

Lees ook: Dronken egeltje gered van de straat

Circus

Eind van de week zal het egeltje weer uitgezet worden in de vrije natuur. Het beestje heeft nog geen naam gekregen. “We willen er geen circus van maken", zegt Lesterade. Daardoor hield de opvang ook zijn deuren dicht, want talloze media (zelfs uit Groot-Brittannië) meldden zich dinsdag bij de opvang. Terwijl de stekelige dronkenlap niet meer in staat was om zichzelf op te rollen voor gevaar, werd het beestje namelijk een grote hit op social media.

Ondanks dat het een grappige gebeurtenis is, wil het Dierenhuis Arhnem dat het egeltje naar de opvang bracht, toch even duidelijk maken dat het hoopt dat het incident mensen aan het nadenken zet over alle troep die ze op straat achterlaten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Goed nieuws! Dronken egeltje heeft roes uitgeslapen
Sluiten