Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 17 jun 2015 / 07:43 uur

Geslaagd! Oh nee, toch niet…

Twee havoleerlingen van de scholengemeenschap Bogerman in het Friese Sneek die vorige week te horen hadden gekregen dat ze waren geslaagd voor hun eindexamen, blijken alsnog gezakt. Bij het berekenen van het cijfer voor scheikunde paste de school een verkeerde normering toe.

Na herberekening moest het cijfer voor 23 havisten naar beneden worden bijgesteld. Twee van hen lopen daardoor hun diploma alsnog mis.

Lees ook: De meest opmerkelijke klachten over het eindexamen

Bezemexamen

Scholen konden dit jaar kiezen voor twee examenprogramma’s scheikunde: het reguliere programma en het zogeheten ’bezemexamen’, het examen dat volgend jaar niet meer afgenomen wordt. Bogerman koos ervoor het ’bezemexamen’ af te nemen, maar ontdekte begin deze week dat de examens waren beoordeeld volgens de normering van het reguliere programma.

De school zegt de fout „zeer te betreuren” en heeft de Onderwijsinspectie ingelicht. De gedupeerde leerlingen mogen nog wel herexamen doen. De school heeft ze daarvoor „intensieve begeleiding” aangeboden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Geslaagd! Oh nee, toch niet…
Sluiten