Elena van Doorn
Elena van Doorn Nieuws 6 jun 2015 / 21:10 uur

Gemummificeerd lichaam gevonden op hoge berg Mexico

Het gemummificeerde lichaam van een jonge man is zaterdag gevonden op een van de hoogste bergen van Mexico, de Pico de Orizaba. Dat is nu al het derde lichaam dat gevonden wordt op de berg. De afgelopen maanden werden er al twee andere bevroren lijken ontdekt op de pieken van het gebergte.

Gedacht wordt dat het lichaam afkomstig is van een van de slachtoffers van een vliegtuigcrash in 1990, zo meldt de BBC. De jongeman die ontdekt werd door bergbeklimmers droeg een wit shirt, een broek en een grijs vest. Zijn schoenen zijn niet gevonden.

Geen bergkleding

De kleding zou erop duiden dat hij niet gekleed was op een bergklim, wat kan lijkt op het feit dat hij aanwezig was in het vliegtuig dat vijfentwintig jaar geleden crashte boven de berg.

De andere twee lichamen die gevonden werden behoorden toe aan twee bergbeklimmers die vermist raakte in 1959. De twee werden bedolven onder de sneeuw van een lawine en werden pas in de afgelopen maanden gevonden.

Lees ook: Straatvegers vinden 900 jaar oude mummie

Smelten

Het zaterdag ontdekte lichaam is nog niet geïdentificeerd. Gedacht wordt dat de recente vondsten het resultaat zijn van het smelten van ijzige gedeeltes en gletsjers.

Pas op. Onderstaand beeld kan als schokkend worden ervaren.


Bron: ANP

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gemummificeerd lichaam gevonden op hoge berg Mexico
Sluiten