Bianca Brasser
Bianca Brasser Nieuws 23 jun 2015
Leestijd: 1 minuut

Extra koffer mee in vliegtuig kan 1000 euro kosten

Wie op een intercontinentale vlucht naast de gratis in te checken bagage van zo’n 23 tot 30 kilo nog een extra koffer mee wil nemen, doet er goed aan de kosten hiervoor vooraf te checken. Deze lopen volgens een onderzoek van reissite WeFlyCheap.nl behoorlijk uiteen. Maatschappijen uit het Midden-Oosten spannen de kroon en vragen volgens het onderzoek exorbitant hoge bedragen voor extra bagage, oplopend tot 1144 euro.

Lees ook: Koffer op Europese vlucht? 10 duurste maatschappijen

Meevliegen

In sommige gevallen is het zelfs goedkoper iemand mee te laten vliegen die gratis een koffer mag inchecken, dan zelf een extra koffer in te checken. De prijzen verschillen per vlucht en bestemming. Een overzichtje van de drie duurste maatschappijen wat betreft extra bagage op een intercontinentale vlucht van Amsterdam naar Bangkok, volgens het onderzoek van WeFlyCheap.

1 Etihad, 1144 euro

Wie op het vliegveld, naast de gratis in te checken bagage tot 30 kilo nog eens 20 kilo extra wil inchecken bij Etihad, betaalt hiervoor 1144 euro. Wie deze koffer vooraf online bijboekt, is iets minder kwijt, maar nog steeds kunnen de kosten oplopen tot 915 euro.

2 Emirates, 1100 euro

Emirates vraagt 1100 euro voor 20 kilo extra bagage (tot 30 kilo is gratis) als dit pas op het vliegveld wordt aangegeven. Wie vooraf online de extra bagage aanmeldt, betaalt 990 euro voor 20 kilo.

2 Qatar Airways, 915 euro

Qatar Airways rekent 915 euro voor 20 kilo extra bagage als de koffer pas op het vliegveld wordt aangemeld. Laat je online weten extra bagage mee te nemen? Dan betaal je 704 euro.

KLM

Ter vergelijking: KLM vraag 80 euro voor een extra koffer van 23 kilo (naast de gratis 23 kilo) op een vlucht van Amsterdam naar Bangkok als deze online bijgeboekt wordt en 100 euro voor een extra koffer wanneer dit besloten wordt op de luchthaven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Extra koffer mee in vliegtuig kan 1000 euro kosten
Sluiten