Tjerk de Vries
Tjerk de Vries Nieuws 16 jun 2015 / 11:39 uur

Einde nabij voor de scooter; e-bike in opkomst

De scooter heeft zijn langste tijd gehad en zal plaatsmaken voor de elektrische fiets. Ook de jeugd gaat namelijk overstappen op de e-bike, zo verwacht 20 procent van de Nederlanders. De voornaamste reden voor dit alternatief is omdat de fietsen een stuk goedkoper zijn, zo’n 62 procent, dan een scooter.

Andere redenen waarom Nederlanders denken dat de jeugd voor een e-bike kiest in de toekomst zijn omdat het gezonder is en een e-bike veiliger is dan een scooter. Jongeren zelf beamen dit. want 69 procent zegt in de toekomst te kiezen voor een e-bike vanwege de lagere kosten, zo berekende onderzoeksbureau Multiscope in opdracht van Shimano.

Lees ook: Razendsnelle elektrische fiets zonder regelgeving levert problemen op

Openbaar vervoer

De perceptie van Nederlanders over het gebruik van e-bikes in de toekomst is helder. Meer dan één op de drie Nederlanders denkt dat e-bike de normale fiets in de toekomst gaat vervangen. Daarnaast is één op de vijf Nederlanders van mening dat e-bikes in de toekomst dienen als populair alternatief voor het openbaar vervoer. De onafhankelijkheid die het oplevert is het meest gevoerde argument. Je hoeft immers geen vertrektijden van bussen, metro’s en trams meer in de gaten te houden.

Dat een e-bike als populair alternatief wordt gezien voor het openbaar vervoer blijkt uit het feit dat Nederlanders aangeven een e-bike in de toekomst met name te gebruiken voor woon/werkverkeer. Daarnaast denkt 34 procent van de Nederlanders een e-bike voornamelijk te gebruiken voor recreatieve doeleinden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Einde nabij voor de scooter; e-bike in opkomst
Sluiten