Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 10 jun 2015 / 13:40 uur

Duo waarschuwt bewoners vlak voor gebouw instort

Een echtpaar woonachtig in een appartementencomplex in het Chinese Guizhou heeft de levens gered van 66 medebewoners van het complex. De twee constateerden een scheur in het gebouw en wisten iedereen op tijd te waarschuwen alvorens het gebouw in elkaar stortte. Dat meldt Tencent News.

Het was rond 01:00 uur ‘s nachts dat de twee op het punt stonden naar bed te gaan, toen ze plots werd opgeschrikt door een hard geluid. Ze gingen poolshoogte nemen en ontdekten een flinke scheur in het gebouw en zagen dat de muur begon af te brokkelen. Vervolgens besloten ze alle deuren in het gebouw af te gaan om hun medebewoners te waarschuwen.

In veiligheid

Ji Yuankui en zijn vrouw Luo Kaisu redden daarmee het leven van velen. Ongeveer een halfuur nadat ze begonnen met het afgaan van de deuren stonden alle 68 bewoners veilig buiten. Niet veel later stortte het gebouw volledig in.

De politie heeft de plek afgezet om te onderzoeken hoe het gebouw in heeft kunnen storten. De bewoners hebben een tijdelijk onderkomen toegewezen gekregen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Duo waarschuwt bewoners vlak voor gebouw instort
Sluiten