Eefje van Son
Eefje van Son Nieuws 3 jun 2015 / 04:15 uur

Duitse Idols-winnaar plunderde rekening bejaarden

Severino, de zanger die de Duitse Idols heeft gewonnen, is veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van een jaar en negen maanden. Hij heeft deze straf gekregen omdat hij oudere dames oplichtte en hierdoor meer dan 100.000 euro buit heeft gemaakt.

Twee weken geleden wist de Duitser nog te zegevieren in de eindstrijd van de talentenjacht. Hierdoor kreeg hij 500.000 euro op zijn rekening gestort door de organisatoren. Vandaag moest de zanger zich melden bij de rechtbank en zich verantwoorden voor zijn daden uit 2012 en 2013.

Lees ook: Man overlijdt na 56 shotjes, barman veroordeeld

Compagnons

Samen met enkele compagnons leidde hij oudere dames om de tuin, door te vertellen dat er iets mis was met hun pinpas. Zodra de slachtoffers hun pincode hadden afgegeven, was het een koud kunstje om de bankrekeningen te plunderen.

De winnaar van Das Idol betuigde tegenover de rechtbank in Frankfurt spijt van zijn daden. “Ik weet dat ik niet alleen materiële schade heb veroorzaakt, maar ook een hoop mentale. Daarvoor bied ik mijn excuses aan”, zegt Severino tegen de Duitse krant Bild.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Duitse Idols-winnaar plunderde rekening bejaarden
Sluiten