Esther Zandberg
Esther Zandberg Nieuws 20 jun 2015 / 18:00 uur

Dood onthoofde baby is te wijten aan medische fouten

Een baby die in 2013 overleed tijdens de bevalling in het Zwolse Isala ziekenhuis is omgekomen doordat er te hard aan het kindje is getrokken. Dit blijkt uit een autopsie die door een patholoog is gedaan, meldt de Stenor.

Ongeluk

Bij de bevalling in 2013 werd de baby onthoofd. Het drama werd door de Inspectie voor de Gezondheidszorg afgedaan als een ongeluk. Volgens de het rapport van de Inspectie had de arts goed gehandeld. "Hij moest wel aan de beentjes trekken, want anders was de baby in de baarmoeder gestorven", luidt het rapport. De vader van het jongetje, Christiaan Bruinink, liet dat niet op zich zitten. Volgens hem trok de arts tijdens de bevalling veel te hard aan het kind, waardoor de baby werd onthoofd. De arts zelf vertelde later ‘matig hard’ aan het kind getrokken te hebben.

Publiciteit

Vader Bruinink zocht deze week de publiciteit op met zijn verhaal. Hij noemde het werk van het ziekenhuis Isala ‘broddelwerk’. Bruinink wist met het Laboratorium Pathologie Oost-Nederland een nieuw onderzoek te starten, waaruit een autopsie werd gedaan. Hieruit blijkt dat het ziekenhuis toch onjuist heeft gehandeld, en het kindje hierdoor is overleden. De baby zou tijdens het begin van de bevalling gezond en levensvatbaar zijn geweest, terwijl dit eerder juist werd tegengesproken.

Lees ook: Vrouw kan huis niet verbouwen, woont in ziekenhuis

Bruinink neemt de resultaten van de autopsie nu mee in verdere stappen. Momenteel heeft hij letselschadespecialist Yme Drost in de arm genomen hem te helpen. Drost zal de zaak nu voor Bruinink bepleiten voor de tuchtrechter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dood onthoofde baby is te wijten aan medische fouten
Sluiten