Sophie Moerman
Sophie Moerman Nieuws 1 jun 2015
Leestijd: 1 minuut

Chinese rokers voor schut gezet op internet

Ook in Bejing is roken in het openbaar vanaf nu verboden. En de Chinezen hebben een wel heel bijzondere manier om overtreders te straffen.

Internet

Iedereen die het waagt om in het openbaar een peuk op te steken, wordt met foto, naam en toenaam op internet gezet. Daarnaast kunnen overtreders rekenen op een boete van omgerekend bijna dertig euro per opgestoken sigaret, meldt The Mirror.

Lees ook: Baasjes ‘shamen’ hun kat op social media

Longkanker

De Chinese overheid probeert met het verbod en de strenge handhaving ervan iets te doen aan de vele doden die de verslaving eist. Elk jaar sterven er maar liefst 1,3 miljoen Chinezen aan de gevolgen van longkanker, dat is ruim een derde van het totale aantal doden wereldwijd. In totaal telt het Aziatische land ruim 300 miljoen rokers, waarvan de helft van alle mannen.

Bushokjes

Echt slecht hebben de paffers het niet in Bejing: naast de rookruimtes op het vliegveld krijgen ook 600 bushokjes in de stad een afgesloten rookruimte. Voor de rest is roken verboden in alle openbare ruimtes, zoals kantoren en winkelcentra.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Chinese rokers voor schut gezet op internet
Sluiten