Sophie Moerman
Sophie Moerman Nieuws 10 jun 2015 / 06:11 uur

Britten hebben lak aan strengere regels Magaluf

Wat Cherso voor Nederlanders is, dat is Magaluf op Mallorca voor Britten. Elk jaar trekken duizenden Engelse jongeren naar het Spaanse eiland om helemaal los te gaan. Maar daar probeert de overheid nu een stokje voor de steken.

Regels

Sinds maandagavond zijn er namelijk een hele set nieuwe, strengere regels van kracht. Zo mag er tussen tien uur ’s avonds en acht uur ’s ochtends geen alcohol worden gedronken op straat. Ook de beruchte kroegentochten in het stadje worden ingeperkt.

Boetes

Wie de regels verbreekt kan op flinke boetes rekenen. Zo staat er een boete van 500 euro op topless zonnen, en mag je zelfs 750 euro betalen als je ergens anders dan op een toilet plast. De regels zijn ingesteld nadat er vorig jaar een rel ontstond omdat een meisje tientallen jongens had bevredigd voor een fles drank.

Lees ook: Brit verandert naam om onder boete uit te komen

Genieten

En de Britten? Die trekken zich er geen zier van aan. “We zijn hier om helemaal naar de getver te gaan en lekker van het leven te genieten”, aldus één vakantieganger tegen Sky News. “Geef me maar een boete, het kan me niks schelen.”

Ondernemers

De afgelopen nacht was het dan ook alsof de regels nooit waren ingevoerd en liepen alle toeristen weer lallend over straat. Ook de ondernemers in het stadje zijn niet blij met de nieuwe regels. Volgens Juan Leon, die al dertig jaar in het uitgaansleven van Magaluf werkt, kunnen deze regels wel eens het einde betekenen van het toerisme. “Het is nog maar vroeg in het seizoen, en dit kan mensen afschrikken. Dat gaat de lokale economie vele banen kosten.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Britten hebben lak aan strengere regels Magaluf
Sluiten