Metro
Metro Nieuws 26 jun 2015 / 19:00 uur

520 Nederlanders met TUI in Tunesië

Reisorganisatie TUI heeft momenteel 520 toeristen uit Nederland in Tunesië zitten. Voor 182 van hen is zaterdag de vakantie afgelopen; zij zouden dan dus hoe dan ook terugreizen naar Nederland. De overige klanten mogen zelf beslissen of zij hun vakantie voortzetten.

Fifty fifty

"Iedereen die weg wil, kan morgen weg’", aldus een woordvoerster van TUI. Er wordt bekeken of desnoods een extra vliegtuig moet worden ingezet. Volgens de zegsvrouw is de stemming nu ‘fifty-fifty’: ongeveer de helft van de toeristen wil weg, de andere helft wil blijven. TUI voert geen ‘proactief’ repatriëringsbeleid omdat het ministerie van Buitenlandse Zaken geen negatief reisadvies voor heel Tunesië heeft gegeven.

Badplaats

Vrijdagmiddag openden daders het vuur op badgasten in de Tunesische badplaats Sousse. Onder de 30 doden zijn vooral veel toeristen, het is nog niet duidelijk of daar ook Nederlanders bij zitten. Eerder meldde de reisorganisatie al dat het tot 4 juli alle vluchten richting Tunesië schrapt.

Reageer op artikel:
520 Nederlanders met TUI in Tunesië
Sluiten