Sophie Moerman
Sophie Moerman Nieuws 29 mei 2015
Leestijd: 2 minuten

Zo vermijd je de invasie van 4500 Chinese toeristen

Wie in Amsterdam of Roermond woont zal zich de komende dagen afvragen of de hele stad tot Chinatown is omgedoopt. Normaal doet al een groot aantal Chinese toeristen het land aan, maar dit weekend doet één Chinees bedrijf daar nog een schepje bovenop. Er zijn dus een aantal plekken die je beter kunt vermijden als je op je rust gesteld bent.

Tripje

De directeur van het grote Chinese bedrijf Perfect besloot eens iets terug te doen voor zijn werknemers. Een simpele bonus was duidelijk niet genoeg, de beste man besloot zijn 4500 werknemers namelijk op een tripje naar Nederland te sturen. Allemaal tegelijk.

Lees ook: Bezoekersrecord voor Keukenhof

Het recordaantal van negentig bussen betekent wel dat het op verschillende plekken in Nederland gedaan is met de rust. De buslading Chinezen komt vrijdag aan in Den Haag, waar de delegatieleiders van de reis met minister Kamp praten over de band tussen de Chinese toeristensector en Nederland.

Druk

Na Den Haag trekt de grote groep door naar onder andere Amsterdam en Rotterdam. In de hoofdstad zijn de Diamond Center en het aangrenzende Museumplein altijd een hit bij Chinese toeristen, dus daar zal het ongetwijfeld extra druk zijn. Ook de Domtoren van Utrecht zal meer dan ooit gefotografeerd worden dit weekend.

Lees ook: Amsterdammer heeft eigenlijk geen hekel aan toerist

Naast de grote steden doet de Chinese delegatie ook het Limburgse Roermond aan. De Roermond Outlet, die traditioneel al veel toeristen trekt, zal dus extra goede zaken doen. Ook de Veluwe wordt niet overgeslagen, voor een rustige wandeling met de hond kan je dit weekend dus beter elders je heil zoeken. Het lieflijke Delft zal de komende dagen waarschijnlijk veel meer van de karakteristieke blauwe bordjes verkopen, want ook daar reizen de 4500 Chinezen langs.

Aantrekkelijk

Minister Kamp is in ieder geval heel enthousiast over het bezoek. “De toeristen vertellen bij terugkomst positieve verhalen over Nederland en delen foto’s en souvenirs met familieleden”, vertelt hij aan RTL Nieuws. “Daardoor komt Nederland steeds beter op de kaart te staan als aantrekkelijke bestemming voor de Chinese toerist of zakenreiziger.”

Het mag dan behoorlijk druk worden dit weekend, een dergelijk tripje legt het land geen windeieren. Alleen al in Amsterdam en omstreken geven toeristen elk jaar zo’n 6,5 miljard euro uit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Zo vermijd je de invasie van 4500 Chinese toeristen
Sluiten