Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 30 mei 2015

Zieke hond heeft diarree, bazin krijgt boete

“Belachelijk”, zo omschrijft Angela van Hoof uit Helmond de boete van 140 euro die ze kreeg van handhaving van de gemeente Helmond. Ze kreeg die geldboete omdat ze de poep van haar hondje Ziggy niet opruimde. Maar Ziggy is ziek en zijn ontlastig is daardoor zo dun, dat mevrouw Van Hoof de uitwerpselen naar eigen zeggen niet kon opruimen.

Diarree

In gesprek met Algemeen Dagblad laat de 54-jarige vrouw haar ongenoegen blijken. “Ik nam, zoals altijd, mijn zakje mee”, begint ze haar verhaal. Ze besloot haar Jack Russell even wat buitenlucht te gunnen, nu het dier zoveel medicijnen krijgt vanwege een hersenvliesontsteking. De ontlasting blijkt echter nogal vloeibaar. “Zo goed en zo kwaad als het ging heb ik uitwerpselen opgeveegd”, gaat ze verder.

Lees ook: Barmhartige Samaritaan helpt bejaarde, krijgt boete

Na een eerste keer zijn behoefte te hebben gedaan, lopen mevrouw Van Hoof en Ziggy verder. Even verderop moet de viervoeter alweer poepen, dit keer op een grasveldje. Dat vergrijp wordt door twee stadswachten van de gemeente Helmond vastgesteld. Zij twijfelen niet en slingeren mevrouw Van Hoof onverbiddelijk op de bon.

“Terwijl we in gesprek waren, poepte Ziggy voor onze neus nog een keer”, vertelt de bazin. Ze wijst de stadswacht erop dat hij nu met eigen ogen kan zien hoe dun de ontlasting van haar huisdiertje is, maar hij wil van niets weten. Ze krijgt alsnog de boete van 140 euro. Tot grote ontsteltenis van Van Hoof: “Ik snap dat mensen hun werk moeten doen, maar ze waren niet voor rede vatbaar”, meent ze.

Wat vind jij? Is de boete voor de vrouw terecht of had de stadswacht met zijn hand over zijn hart moeten strijken?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Zieke hond heeft diarree, bazin krijgt boete
Sluiten