Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 6 mei 2015 / 17:29 uur

Wilders: Ik was niet het doelwit van aanval

PVV-leider Geert Wilders heeft geen reden om aan te nemen dat de aanslag in Texas tegen hem was gericht. Hij denkt dat de schutters het hadden voorzien op de hele tentoonstelling met cartoons van de profeet Mohammed.

Lees ook: Witte Huis betwijfelt betrokkenheid IS bij aanslag
Lees ook: Doden bij schietpartij op bijeenkomst VS met Wilders

Dat zei Wilders woensdag tegen de NOS. Hij hield in de nacht van zondag op maandag (Nederlandse tijd) een toespraak op de bijeenkomst in de Texaanse stad Garland. Toen hij net weg was, probeerden twee mannen al schietend binnen te komen. Maar de politie schoot de twee dood.

”Zo dichtbij komt het niet vaak gelukkig. Daar schrik je wel even van”, zei Wilders. Maar hij zal ”met nog meer overtuiging” knokken voor de vrijheid van meningsuiting en tegen de ”islamisering”. Volgens hem gaan islam en vrijheid niet samen.

Beveiliging

Wilders, die al vele jaren zwaar wordt beveiligd vanwege ernstige bedreigingen, zou niet weten hoe zijn beveiliging verder moet worden aangescherpt als dat al nodig zou zijn. ”Het kan moeilijk nog strenger.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Wilders: Ik was niet het doelwit van aanval
Sluiten