Bianca Brasser
Bianca Brasser Nieuws 7 mei 2015
Leestijd: 1 minuut

Werkborrel loopt uit de hand bij 1 op 5 werkenden

Een bedrijfsborrel kan heel gezellig zijn, maar ook flink uit de hand lopen. Bij ruim één op de vijf Nederlandse werknemers is dat laatste wel eens voorgekomen. Doordat de alcohol te rijkelijk vloeide werd in sommige gevallen later zelfs iemand berispt of ontslagen. Dat blijkt uit onderzoek van Jobbird.com.

Geen alcohol

Tegenover de groep van 21 procent waarbij een borrel gierend uit de hand liep, staat een groep van 35 procent die aangeeft dat er helemaal geen of slechts beperkt alcohol geschonken wordt tijdens een bedrijfsborrel. Volgens 44 procent van de werknemers die meededen met het onderzoek verlopen de borrels zonder problemen: ze heffen af en toe het glas met collega’s, op kantoor of in de kroeg.

Veranderd

Volgens STIVA (Stichting Verantwoorde Alcoholconsumptie) is de houding tegenover bedrijfsborrels veranderd. „Ik heb de indruk dat er minder gedronken wordt tijdens vrijdagmiddagborrels en recepties. Werknemers drinken met mate of kiezen voor een alcoholvrij drankje”, aldus Peter de Wolf, directeur van STIVA.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Werkborrel loopt uit de hand bij 1 op 5 werkenden
Sluiten