Puck Roest
Puck Roest Nieuws 31 mei 2015 / 08:11 uur

Vrouw zet man uit café na klacht over borstvoeding

Een café-eigenaar in het Australische Rockhampton wordt op sociale media geprezen om haar actie. Jessica-Anne Allen zette namelijk een man die klaagde over een vrouw die borstvoeding gaf in het openbaar uit haar café.
Volgens Allen kwam er afgelopen woensdag “een man van middelbare leeftijd” naar haar bar. “Hij wilde ons even op hoogte stellen dat er een vrouw in het café borstvoeding aan het geven was. En of wij wilden vragen of ze zich even kon bedekken”, vertelt Allen tegen The Brisbane Times.

Borstvoedingsvriendelijk

Allen vertelde de man vervolgens dat ze een ‘borstvoedingsvriendelijk’ café zijn. "Ik zei hem dat we geregeld groepen vrouwen en moeders ontvangen. Wij zouden een moeder nooit vragen zich te bedekken wanneer ze haar kind voedt", aldus Allen. "Ook zei ik tegen hem dat er binnen nog voldoende zitplaatsen waren, ver weg van de vrouw. Het leek alsof hij dat prima vond."

Lees ook: Borstvoeding leidt tot hoger IQ en hoger inkomen

Maar toen Allen naar buiten liep om koffie naar de man te brengen, zag ze dat de moeder overstuur was. "Hij liet me weten dat hij er iets van had gezegd", vertelt Allen. De man zei ook dat Allen de volgende keer wél moeten vragen of ze zich wilt bedekken. Allen was geschokt door het gedrag van de man. Ze deed vervolgens zijn koffie in een meeneembeker en vroeg hem vriendelijk het café te verlaten.

Lees ook: Moeder (52) geeft borstvoeding aan 6-jarige dochter

https://www.facebook.com/&/posts/1588291434767042

"Mijn zus heeft een drie maanden oude baby en ik zou het verschrikkelijk vinden als zoiets tegen haar werd gezegd", aldus Allen. Op Facebook liet de eigenaresse weten dat ze "ontdaan" was door de situatie en dat ze moeders die borstvoeding geven steunt. Allen wordt massaal gesteund in haar actie. De post kreeg bijna 3.000 likes en werd meer dan 200 keer gedeeld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vrouw zet man uit café na klacht over borstvoeding
Sluiten