Metro
Metro Nieuws 2 mei 2015 / 16:00 uur

Vijfjarig jongetje levend uit puin Nepal gered

Een week na de aardbeving in Nepal is zaterdag een vijfjarig jongetje uit het puin gered. Het is nog niet duidelijk hoe de jongen eraan toe is.

Ondersteuning

Een Canadees reddingsteam vond het jongetje aan het einde van de middag in de bergachtige regio Sindhulpalchok. Nederlandse reddingswerkers van Urban Search And Rescue (USAR.NL), die een coördinerende functie hadden tijdens het zoek- en reddingswerk in het gebied, hebben vervolgens het Nepalese leger ingeschakeld voor medische ondersteuning.

Lees ook: Tiener redde 55 weeskindjes bij aardbeving Nepal

Hoe lang het jongetje precies onder het puin heeft gelegen, is niet bekend. In Sindhulpalchok ontstond de meeste schade op zondag, door een zware naschok van de aardbeving van 25 april. USAR.NL heeft hier samen met reddingsgroepen uit Canada, Japan, Engeland, Spanje en Mexico vrijdag en zaterdag naar overlevenden gezocht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vijfjarig jongetje levend uit puin Nepal gered
Sluiten