Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 7 mei 2015 / 05:55 uur

Veel meer huizen verwoest in Nepal

Door de aardbeving in Nepal zijn rond de 256.000 huizen verwoest. Nog eens 213.000 andere huizen raakten zwaar beschadigd, maakte het VN-bureau voor rampenhulp OCHA donderdag bekend. Het gaat om veel meer huizen dan aanvankelijk werd gedacht.

Lees ook: ‘Plattelanders Nepal hebben alleen hun kleren nog’
Lees ook: Nepal: Buitenlandse reddingsteams, ga naar huis

Vooral huizen van steen en klei in de bergen zijn bezweken door de aardbeving van 7,8 op de schaal van Richter. Zeker een kwart van de 31 miljoen inwoners van Nepal is slachtoffer van de natuurramp die twee weken geleden gebeurde.

Hulpgoederen

Volgens officiële cijfers is er 18.000 ton aan levensmiddelen beschikbaar gesteld aan slachtoffers van de aardbeving, maar volgens lokale journalisten liggen veel hulpgoederen nog bij de luchthavens. Door een gebrek aan helikopters en ervaren piloten kan de noodhulp niet naar getroffenen in de bergen worden gebracht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Veel meer huizen verwoest in Nepal
Sluiten