Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 27 mei 2015
Leestijd: 2 minuten

Twee meisjes steunen elkaar in strijd tegen kanker

Een hartverwarmende foto van twee knuffelende dames doet je hart breken. Op de afbeelding zijn Maliyah Jones (5) en Madelina DeLuca (2) te zien. De twee strijden allebei tegen kanker, zo weet het lokale WPXI.

Strijd tegen kanker

Maliyah vecht al drie jaar lang tegen kanker. Doktoren vonden in mei 2012 een tumor ter grootte van een sinaasappel in haar buik en ontdekten dat de kanker was uitgezaaid naar haar beenmerg. De kans op overleving werd op slechts 30% geschat.

Madelina kreeg vorig jaar te horen dat ze leukemie had. Zij ondergaat nu chemotherapie.

Madelina DeLuca. Foto: Facebook / Kristin Sostaric DeLuca

Knuffelen

De twee ontmoetten elkaar in het kinderziekenhuis in Pittsburgh en werden al snel beste vrienden. Op de dag van hun onmoeting vonden de twee al steun bij elkaar, getuige de foto waarop de dames al knuffelend staan afgebeeld.

De foto is gemaakt door de moeder van Maliyah, die de afbeelding op Facebook plaatste. “We hadden elkaar die dag pas ontmoet. Maliyah rende direct op haar af”, vertelt moeder Tazz. “Ze knuffelden elkaar en keken samen uit het raam. Ik vroeg of ik een foto van ze mocht nemen. Dat deed ik vervolgens en dat was dat.”

 Tazz en Maliyah Jones. Foto: Facebook

Steun

Volgens Tazz hebben de kinderen veel steun aan elkaar in het speciale kankerziekenhuis. “Er is altijd wel iemand, er is altijd een vriend. Kinderen die kinderen helpen is de beste steun”, stelt ze.

Maliyah, die dus al drie jaar strijdt tegen kanker, ging in volledige remissie tot de artsen opnieuw een tumor ontdekten. Dit keer in haar kaakbeen. Daarvoor ondergaat ze nu opnieuw chemotherapie. “Ik ben trots op hoe Maliyah geworden is en de kracht die ze toont. Ik hoop dat de hele stad de foto heeft gezien, maar ook mensen buiten de stad, over de hele wereld. Niet alleen vanwege het verhaal van Maliyah, maar ook het verhaal van andere families die hetzelfde doormaken.”

Er is een pagina voor Madelina en een pagina voor Maliyah waar mensen terecht kunnen die geld willen doneren.

https://www.facebook.com/1011460682198324

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Twee meisjes steunen elkaar in strijd tegen kanker
Sluiten