Metro
Metro Nieuws 16 mei 2015 / 06:35 uur

Tsjech wint recordbedrag 90 miljoen in Eurojackpot

Een Tsjech heeft vrijdagavond een recordjackpot van 90 miljoen euro gewonnen in de loterij Eurojackpot. Dit heeft De Lotto laten weten, die Eurojackpot in Nederland organiseert. Tot nu toe was de hoogste prijs bij dit kansspel 61,1 miljoen euro, een jackpot die in september 2014 werd gewonnen in Finland.

Lees ook: Man wint jackpot dankzij vrouw

Eurojackpot is een Europees gecoördineerd kansspel en heeft iedere week op vrijdagavond een trekking. Er doen inmiddels zestien landen mee aan de loterij die in 2012 van start ging. Nadat het prijzengeld is uitgekeerd, gaat het resultaat van Eurojackpot in Nederland naar 18 goede doelen en de sport.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tsjech wint recordbedrag 90 miljoen in Eurojackpot
Sluiten