Anne-Fleur Pel
Anne-Fleur Pel Nieuws 6 mei 2015

Tientjes verschil tussen zelfde parfums

Wie moeders zondag wil verrassen met een lekkere parfum kan geld besparen door dit niet in de eerste de beste winkel te kopen. Prijsverschillen kunnen oplopen tot wel 40 procent heeft de Consumentenbond onderzocht.

Prijsverschil

Er kan veel bespaard worden door prijzen te vergelijken. De Consumentenbond keek naar 1436 prijzen van 175 geurtjes bij 13 winkels. Webwinkel Parfumdump.nl kwam gemiddeld als goedkoopste uit de bus. De Bijenkorf als duurste. Het populaire J’adore Eau de Parfum van Christian Dior kostte hier tijdens het onderzoek 68,50 euro, terwijl Parfumdump.nl op dat moment 49 euro rekende, zonder verzendkosten.

Lees ook: Het bestaat: parfum met mestgeur

Ook op Vaderdag moet er opgelet worden. Bij de Parfumsuper kostte de eau de toilette 1 Million van Paco Rabanne 76,90 euro. De Bijenkorf verkocht in diezelfde periode het flesje voor 121,50 euro. Een verschil van maar liefst 45 procent.

Nepaanbieding

Ook prijzen veel parfumwinkels hun producten aan met nepaanbiedingen. „Kortingen op parfumprijzen lijken vaak uit de lucht gegrepen”, stelt de Consumentenbond. „Zo spiegelen ICI Paris XL en Douglas geregeld een korting voor van 20 of 25 procent op alle geuren, maar de ’normale’ doorgestreepte prijs is voor de aanbieding nooit gehanteerd. Als men uitgaat van de prijs die wél voor de aanbieding is gerekend, daalt het kortingspercentage in veel gevallen tot bijna de helft.”

ICI Paris XL verhoogt tijdens een actie van een aantal geuren zelfs de adviesprijs waarover de korting berekend wordt. Daardoor blijft van de beloofde 20 procent korting maar 8 of 9 procent daadwerkelijk voordeel over.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Tientjes verschil tussen zelfde parfums
Sluiten