Sophie Moerman
Sophie Moerman Nieuws 19 mei 2015
Leestijd: 1 minuut

Tiener wil eten voor zwerver halen; wordt geweigerd

Toen de 19-jarige Charlotte op weg naar haar werk een dakloze oudere man tegen kwam, besloot ze dat hij wel een ontbijtje kon gebruiken. Ze nam de beste man mee naar de Mcdonalds om een menu voor hem te halen. Tot haar grote verbazing werd haar bestelling echter gewijzigd.

Regel

“We helpen geen daklozen”, aldus de medewerker. Volgens hem was het een nieuwe regel binnen het bedrijf. Charlotte, die zelf in het verleden bij de fastfoodketen heeft gewerkt, is woedend. “De houding van de medewerker was vreselijk”, aldus Charlotte tegen The Mirror. “We zijn allemaal mensen, het weigeren van daklozen is heel kortzichtig.”

Misverstand

Mcdonalds heeft inmiddels excuses aangeboden voor het voorval, maar benadrukt dat het om een misverstand ging. “Het is absoluut geen regel van ons om daklozen te weigeren”, vertelt een woordvoerder. “Al onze werknemers moeten daarvan op de hoogte zijn.”

Lees ook: McDonald’s en Colette ontwerpen snackcollectie

Eerste keer

Het is overigens niet de eerste keer dat het restaurant in het Engelse Manchester iemand weigert vanwege die reden. Een week eerder werd er in hetzelfde restaurant iemand geweigerd die eruit zag als een zwerver. De 27-jarige man had echter zijn werkkleding aan. Hiervoor had het restaurant al excuses aangeboden, maar blijkbaar hebben de medewerkers de regels nog niet helemaal begrepen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Tiener wil eten voor zwerver halen; wordt geweigerd
Sluiten