Puck Roest
Puck Roest Nieuws 6 mei 2015
Leestijd: 1 minuut

Taxi hoeft geen bonnetjes meer uit te schrijven

De regelgeving voor de taxibranche gaat op de schop. Dat blijkt uit een brief die de staatssecretaris Mansveld woensdag openbaart. De bewindsvrouw kondigt hierin aan dat ze allerlei verplichtingen voor de taxibranche wil schrappen.

In de toekomst hoeft het bonnetje niet meer uitgeprint te worden en ook hoeft de chauffeur geen papieren taxivergunning en tariefkaart bij zich te hebben. Uberpop lijkt van de nieuwe regels te profiteren. "Ik kijk naar de behoeften die leven in de taxiwereld om innovatie mogelijk te maken. Je moet constateren dat er reuring is ontstaan in de taxiwereld, veroorzaakt door Uber en ook door anderen. Ik vind het belangrijk dat die reuring er is en tot beweging leidt", aldus de PvdA-bewindsvrouw.

Lees ook: UberPOP blijft illegaal, ondanks soepele taxiregels

Innovatie

Maar Uberpop blijft illegaal. “Ze zijn illegaal, want ze voldoen niet aan de wet en dat gaan ze met deze brief ook niet doen. Er is niet zoiets als een beetje illegaal”, aldus Mansveld. Mansveld wil vooral innovatie de ruimte geven. “Daarom kondig ik proeftuinen aan waarin regio’s en bedrijven kunnen experimenteren met nieuwe taxi-initiatieven. We horen dat hier veel behoefte aan is.” Lees ook: UberPOP ‘wil overheid tegemoetkomen’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Taxi hoeft geen bonnetjes meer uit te schrijven
Sluiten