Sophie Moerman
Sophie Moerman Nieuws 16 mei 2015
Leestijd: 1 minuut

Studenten aangeklaagd na ‘naspelen film’

Een metroritje van twee uitwisselingsstudenten in Schotland heeft wel een heel bizarre wending gekregen.

De Amerikaanse tweeling Walker en Weston Romens zat met een groep studenten in de metro, toen ze plotseling werden opgepakt en aangeklaagd wegen het maken van discriminerende opmerkingen. Alleen waren zij niet de daders, maar de mensen om hun heen.

Film

De studenten naast hen waren namelijk uitvoerig scenes uit de controversiële film Django Unchained aan het naspelen. In de door Quintin Tarantino geregisseerde film, die gaat over slavenhandel in het Zuiden van de Verenigde Staten. wordt het woord n****r veelvuldig gebruikt.

Lees ook: Verschil tussen het leven van blanke en zwarte man

Onacceptabel

Een callcentermedewerker die achter de groep zat hoorde hoe de groep heel vaak en hard het beladen woord riepen. “Ik hoorde ‘n****er, n****er, n****er, eruit!’ Het was onacceptabel”, vertelt ze volgens The Scotsman. “Toen ik één van de twee jongens op het taalgebruik van de groep aansprak, zei hij dat hij het helemaal niet discriminerend vond.” De vrouw besloot de politie te bellen, omdat ze vond dat de jongens de universiteit een slechte naam gaven.

Idioot

Toen de twee jongens uit de metro stapten werden ze in de boeien geslagen en mochten ze twee dagen in de cel doorbrengen. “Het was idioot,” herinnert Weston zich. “We waren er helemaal niet bij betrokken, het was de groep met wie we zaten. We verstonden maar half wat ze allemaal zeiden.”

De rechter heeft de twee vrijgesproken en maakt zich niet zo’n zorgen om het voorval. “De twee hebben er niets mee te maken,” aldus een medewerker. “Het ging bovendien enkel maar om een groep mensen die een film naspeelden.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Studenten aangeklaagd na ‘naspelen film’
Sluiten