Thomas Stevens
Thomas Stevens Nieuws 2 mei 2015 / 09:55 uur

School serveerde zes jaar oude lunch aan kinderen

Een school in Tennessee is in het nieuws gekomen vanwege het eten wat geserveerd wordt in de kantine. De lunch bestaat namelijk uit gebraden varkenskarbonade uit 2009, zo kwam aan het licht nadat een anonieme medewerker van de lagere school foto’s maakte van het onsmakelijke voer en deze online plaatste. Dat staat in een bericht van The Daily Beast.

Bijsmaak

Volgens een woordvoerder van de oudercommissie, Michael Herrell, liet aan een plaatselijk nieuwsstation weten dat “sommige koks de geur van het ingevroren vlees verhulden door er kruidige jus overheen te gooien.” Er zijn vooralsnog geen kinderen ziek geworden van het ruim zes jaar oude voedsel.

Lees ook: School verbiedt meisje chocola mee te nemen

Overigens is dit niet de eerste keer dat Amerikaanse schoollunches de kranten halen. In 2011 werd er op een middelbare school in Boston geconstateerd dat het rantsoen, bestaande uit kaas, vlees, eieren en kip, uit 2009 dateerde.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
School serveerde zes jaar oude lunch aan kinderen
Sluiten