Metro
Metro Nieuws 3 mei 2015 / 13:32 uur

Rijkswaterstaat: 4 mei acht uur niet op vluchtstrook

Rijkswaterstaat vraagt automobilisten die maandagavond 4 mei willen meedoen aan de Nationale Herdenking, vooral niet op de vluchtstrook te gaan staan. Het is niet veilig om op de vluchtstrook te stoppen om twee minuten stil te zijn, dus zoek tijdig een parkeerplaats, zo luidt het advies.

Borden

Maandag staat er op de elektronische borden boven de snelwegen ‘Veilig herdenken? Zoek een parkeerplaats, niet op de vluchtstrook’. Zondag staat op de borden al de tekst ‘4 mei herdenken? Zoek een parkeerplaats’. Voorgaande jaren waren soortgelijke teksten te lezen. Ook via de actuele verkeersinformatie en radio en internet worden weggebruikers gewaarschuwd.

Actueel

Rijkswaterstaat wil hiermee een bijdrage leveren aan het veilig herdenken onderweg. Maar actuele reisinformatie gaat altijd voor: Op het moment dat er incidenten of vertragingen zijn, vervalt de ‘Veilig herdenken’-boodschap automatisch.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rijkswaterstaat: 4 mei acht uur niet op vluchtstrook
Sluiten