Bianca Brasser
Bianca Brasser Nieuws 26 mei 2015 / 12:27 uur

Project X dreigt bij open dag visclub Barneveld

Grote zorgen bij het bestuur van Stichting Vimebe (Vissen met beperking). Zaterdag staat een open dag gepland in Barneveld om mensen met een beperking kennis te laten maken met de vissport. Maar een ‘grappenmaker’ heeft het Facebook-evenement gekopieerd en 4800 mensen uitgenodigd.

Inmiddels hebben nog veel meer mensen, 6100, via Facebook laten weten dat ze komen.

Te veel

„Zoveel mensen kunnen wij niet aan”, zegt Erik Romp, organisator van het visevenement. „Zelfs als er nu ‘maar’ 100 mensen van die 6100 komen, is dat veel te veel. Zelf had ik 30 mensen uitgenodigd. 8 zullen aanwezig zijn, en 7 misschien. Dat zijn er al best veel, maar met dat aantal kunnen we er zeker nog een leuke dag van maken.”

Politie

Toen Romp het gekopieerde Facebook-evenement en de duizenden aanmeldingen zag, nam hij direct contact op met de politie. „De politie kan nu nog niks doen. Er werd mij verteld: ‘als het echt druk wordt, belt u ons en dan sturen wij mensen weg’.”

Geen geruststelling voor Romp. „Als mensen er al zijn en ze weggestuurd moeten worden is het al te laat. Wij willen een gezellige visdag voor mensen met een beperking, we zitten er niet op te wachten dat op de achtergrond rellen ontstaan en de politie moet komen.”

Verwijderd

Na een melding bij Facebook over het gekopieerde evenement, zijn beide visevenementen dinsdag verwijderd. „We kunnen nu alleen afwachten ”, zegt Romp. „Ik denk dat het allemaal wel een grap is, maar zeker weet ik het niet.”

Kwetsend

De vele reacties die op de nep Facebookpagina binnenstroomden noemt Romp ‘kwetsend’. „Mensen stelden vragen als: ik heb geen handen, kan ik ook alleen met mijn voeten vissen? Iemand plaatste een foto van een flamingo met het hoofd van iemand met het syndroom van down en mensen gingen elkaar taggen met als mededeling: dit evenement is wat voor jou, want jij hebt ook een beperking. Heel flauw allemaal. We maken al vier jaar lang evenementen aan via Facebook, maar dit hebben we nooit eerder meegemaakt.”

Lieve mensen we willen jullie even waarschuwen dat er twee pagina's op facebook staan van het evenement op de…

Gepostet von Stichting Vissen met beperking am Montag, 25. Mai 2015

Lees ook: Maatregelen voor mogelijk Project X-feestje De Lier

Amsterdam

Vorige week, 17 mei, werd in Amsterdam een bierfestival afgelast. De organisatie besloot dit samen met de politie nadat via de Facebookpagina 21.000 mensen zich aanmeldden voor het evenement.Lees ook: Pech voor bierliefhebbers: BierWest gaat niet door

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Project X dreigt bij open dag visclub Barneveld
Sluiten