Remco Visser
Remco Visser Nieuws 19 mei 2015
Leestijd: 1 minuut

‘Priester misbruikte alle jongens op school’

Op een school in Australië heeft begin jaren ’80 een priester alle jongens tussen de 10 en 16 jaar misbruikt. Dat bleek vanochtend tijdens een zitting van de speciale commissie die onderzoek doet naar de manier waarop de autoriteiten in het verleden zijn omgegaan met signalen over kindermisbruik.

De priester was werkzaam op de school in de plaats Ballarat, waar hij volgens een raadsvrouw berucht was onder de jongens. "We zullen aantonen dat zijn gedrag onder de jongens niet geheim was.” Hij is bovendien al vier keer veroordeeld voor misbruik en zit daarvoor nog steeds vast. In totaal gaat het om minstens 130 gevallen.

In de stad in de staat Victoria vond volgens de raadsvrouw al veel eerder grootschalig misbruik plaats. Op één basisschool misbruikten in 1971 alle mannelijke leraren en de schoolpriester kinderen, zei ze.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘Priester misbruikte alle jongens op school’
Sluiten