Metro
Metro Nieuws 14 mei 2015 / 06:15 uur

Politie Ierland voorkomt aanslag op prins Charles

Zes mannen zijn door de Ierse politie opgepakt die mogelijk een aanslag wilden plegen op de Britse prins Charles en zijn vrouw Camilla, tijdens hun bezoek volgende week aan Ierland. Bij in totaal twintig huiszoekingen in het hele land werden explosieven en pistolen aangetroffen.

Twee mannen werden gearresteerd in het graafschap Leitrim, niet ver van de plek waar Charles volgende week zijn oom Lord Mountbatten herdenkt. Mountbatten kwam in 1979 om door een aanslag van het Ierse Republikeinse Leger (IRA).

Volgens de Ierse krant Irish Mirror hebben de mannen banden met de splintergroeperingen Continuity en Real IRA.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Politie Ierland voorkomt aanslag op prins Charles
Sluiten