Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 27 mei 2015 / 06:15 uur

Politie doet invallen bij Bandidos Limburg

De politie in Limburg heeft woensdagochtend op ruim 25 plaatsen invallen gedaan op adressen die gebruikt worden door motorclub de Bandidos. De politie trekt daarbij gezamenlijk op met gemeenten en het Openbaar Ministerie, maakte zij bekend.

Lees ook: Motorclubs willen dat imagoschade stopt

Bij de doorzoekingen waren ruim vierhonderd medewerkers van politie en Justitie betrokken. De acties volgen op een langlopend onderzoek naar wat genoemd wordt ,,ondermijningspraktijken van individuen die gerelateerd zijn aan de motorclub Bandidos’’.

Aanhoudingen

Een woordvoerster van de politie kon nog niet zeggen of er aanhoudingen zijn verricht. De politie zal regelmatig met meer informatie over de invallen en huiszoekingen komen.

Lees ook: Motorclub Satudarah verboden in Duitsland

Volgens de politie zijn onder meer de Bandidos op grote schaal betrokken bij criminele activiteiten, zoals handel in wapens en drugs. Ook zouden zij zich schuldig maken aan intimidatie. Justitie, politie en gemeenten proberen de motorclubs zowel bestuurlijk als strafrechtelijk aan te pakken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Politie doet invallen bij Bandidos Limburg
Sluiten