Remco Visser
Remco Visser Nieuws 19 mei 2015 / 12:30 uur

Parkeer-oorlog in Moskou

In Moskou is momenteel een ware veldslag gaande om de steeds schaarser wordende parkeerruimte. Zo verdedigen de circa 12 miljoen inwoners van de Russische hoofdstad tegenwoordig het territorium rond hun flats met slagbomen, die zij zelf aanschaffen en plaatsen.

Tot 2013 was het vrij parkeren in de stad, waardoor alle stoepen door auto’s werden bezet. Vanaf 2013 heft de gemeente in een groeiend gebied echter parkeergeld. Dat leidde ertoe dat de plekken rond flats in de buitenwijken worden bezet door passanten en de bewoners het nakijken hadden.

Lees ook: Man breekt wereldrecord fileparkeren (VIDEO)

Tot een aantal Moskovieten op het idee kwam om de parkeerruimte rond hun flat af te schermen met slagbomen. Dat idee vond razendsnel navolging in de stad. Ondanks het feit dat een slagboom zo’n 900 euro kost, betalen bewoners van flats graag mee om op deze manier hun parkeerplek te garanderen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Parkeer-oorlog in Moskou
Sluiten